Nederlands WordPress Theme Cutline

De Nederlandstalige WordPress Theme Cutline is in de 3 kolommen uitvoering nu te downloaden in het download gedeelte.

Cutline is een zeer zuivere template voor je WordPress installatie die het ook goed doet bij zoekmachines, er hoefde nog maar weinig aan te gebeuren om deze layout nog beter te maken.

Waar je met dit theme wel rekening mee moet houden is dat je goede permalinks nodig hebt, en dat je ook nog wat extra paginas moet maken.
Daarnaast is het raadzaam om ook de header.php aan te passen aan je eigen wensen, hieronder zal ik nog aangeven waar je op moet letten.

De pagina opties

Cutline heeft standaard in zijn hoofding bestand een paar verwijzingen naar pagina toe, zo is er een link naar “Archief” en een naar “Over”.
Op dit goed te laten werken, moet je permalinks gebruiken, iets wat zowiezo beter is voor je zoekmachine optimalisatie.
Maak een nieuwe pagina aan in je WordPress site genaamd “About”, in sommige gevallen is die al aanwezig en zal de link “Over” ook al werken.

Om de link naar “Archives” te laten werken, moet je bij het Design gedeelte de Cutline optie “Archief pagina gebruiken” aanvinken.
Als je daarna update, werkt alle zoals hoort.

Let Op: De algemene optie Permalinks moet aan staan, anders moet je de hoofding handmatig aan gaan passen met de links zoals die door jouw installatie gemaakt worden!

Theme Hoofding afbeeldingen

Cutline komst standaard met een paar Hoofding afbeeldingen die in je Theme / Images map staan en genoemd zijn: header_1 tot header_5.

Deze bestanden worden aangeroepen in de header.php en krijgen daar ook hun “Alt” en “Title” Tag mee.
Die afbeeldingen hebben een standaard formaat van 970 x 140 pixels.
Als die afbeeldingen wilt vervangen door eigen, dan kun je dat formaat het beste aanhouden.

Afbeeldingen kun je dan gebruiken volgens je eigen naamgeveing, als je maar zorgt dat er geen spaties in de naam zitten.
Beter is dus in dat geval bijvoorbeeld de naam weblog-hoofding-wordpress-blog.jpg.

Upload die bestanden ook naar de Cutline Theme map /images en ga daarna de header aanpassen.

In het bestand header.php ga je op zoek naar het onderste gedeelte dat begint met

Daaronder kun je dan de data aangaan passen: 

 

Bijvoorbeeld de code:
<img src=”<?php bloginfo(‘template_url’); ?>/images/header_1.jpg” width=”970″ height=”140″ alt=”Hoofding afbeelding 1” title=” Hoofding afbeelding 1” />

Kun je dan wijzigen in:

<img src=”<?php bloginfo(‘template_url’); ?>/images/weblog-hoofding-wordpress-blog.jpg” width=”970″ height=”140″ alt=”Weblog Hoofding WordPress Blog” title=” Weblog Hoofding WordPress Blog” />

Doe dat voor alle afbeeldingen die je wilt wijzigen, sla het bestand op en controleer of je inderdaad nu de juiste afbeeldingen te zien krijgt. Zo niet, controleer dan nog een de bestandsnamen en of je de juiste pagina verwijzing gebruikt hebt.

Voorbeeld van de Nederlansee 3 kolommen versie van Cutline als WordPress Theme

Reacties

  1. Waar kan ik de Nederlands WordPress Theme Cutline vinden?

Laat wat van je horen

*

css.php