Gratis WordPress Themes

Er zijn een hoop websites waar je hele mooie WordPress layouts kunt downloaden, hieronder een opsomming van een aantal van de beste:

Zie de voorbeelden hieronder.

Kiezen voor Gratis of Premium WordPress Themes

Hoewel er zeker goede gratis WordPress themes zijn moet je toch oppassen waar je ze vandaan haalt.

Sommige site gebruiken hun aanbod van gratis themes om bepaalde andere sites te promoten, die site betalen dan om in de voettekst van zo'n theme een link te plaatsen.

Vanuit Google wordt zo'n link gezien als een betaalde link en dat kan ervoor zorgen de je site minder goed in de zoekresultaat pagina's zullen komen.

Kijk dus bij de site waar je deTheme download wat de restricties zijn! En zitten er in de footer.php allerlei vreemde tekens en regels die je niet kunt lezen dan heb je zeker moet een dergelijkespam theme te maken.

Premium WordPress Themes zijn nooit gratis, maar wel voorzien van goede support en documentatie.

Meestal zijn ze ook nog eens erg goed geopimaliseerd voor zoekmachines en hebben ze diverse functies ingbouwd waarvoor je anders een extra plugin nodig zou hebben. Ook het aantal widget posities en paginindelings mogelijkheden kunnen zeer uitgebreid zijn.

Zelf gebruik ik het liefst de "Child" themes van Studiopress omdat die gebaseerd worden op hun eigen framework Genesis.

Daarbij hebben ze uitstekende tutorials om de theme's te gebruiken en aan te passen en een bijzonder actief forum waar je met vragen terecht kunt. Toegangg is echter alleen mogelijk als je een theme gekocht hebt. Voordeel is wel dat je het gekochte theme op al je eigen blogs mag gebruiken, En met de Pro All Themes optie krijg je ALLE huidige themes EN toekomstige themes!! en die mag je dan ook nog eens op de sites van anderen gebruiken, maar dan moet je zelf de support daarop geven…

Ook een heel goede bron voor WordPress Themes is ThemeForest, je vindt daar al goede themes vanaf zo'n 10 Dollar, maar de betere liggen zo rond de 30 Dollar.

Deze themes doen zeker niet onder voor die van StudioPress en zoek je iets speciaals dan is ThemeForest je eerste stop.

Hieronder een paar voorbeelden van de StudioPress themes.

 

Laat wat van je horen

*

css.php