Een eigen WordPress of Joomla website

Als je toch een Blog of website wilt gaan bouwen met Joomla of WordPress, dan is het verstandig om dat ook gelijk op je eigen domein naam te doen.

Je hebt al een domeinnaam in gedachte of je moet er nog een vezinnen.
Let daarbij op dat je geen merknamen gebruikt waarvan je zelf niet de rechten hebt, anders kun je in de problemen komen.

Domeinnamen zoals cocacolablog.com of bigmac-donalds.nl zou ik zeker niet kiezen om problemen voor te zijn.

Wat je wel kunt doen is om eerst een zoekwoord onderzoek te doen om te zien waar mensen naar zoeken als het gaat om het onderwerp van je website.
Bijvoorbeeld als je een zeilschool hebt, dan kan het zinvol zijn om te kiezen voor een domein naam als www.zeilschool-naam.nl

Als je niet alleen in het nederlands, maar ook , of juist in het engels je site op wilt zetten, kies dan voor een .com domein.

WordPress, Joomla of Drupal domein hosting

Als het gaat om een Joomla,. WordPress of Drupal site, kies dan het liefst voor een hosting pakket op basis van Linux met Apache omdat je daarmee de beste mogelijkheden hebt om je site zoekmachine vriendelijk te maken.

Daarbij moet je wel opletten dat je ook een MySQL database ter beschikking krijgt, en liefst meer dan 200 MB aan webspace.

Een voordeel kan dan ook zijn dat je de mogelijkheid hebt om subdomeinen te gebruiken, dan kun je de hoofdsite in Joomla uitvoeren en de blog.hoofdsite.nl gebruiken voor een WordPress installatie

Natuurlijk zoek je dan ook een betrouwbare en niet te dure hosting provider zoals Bluehost.com. om je website online te zetten

Vergeet ook niet om direct na het opzetten dan site, de juiste beveiligen aan te brengen, zoals het omzetten van de rechten op de configuratie bestanden naar alleen lezen (604 op Linux) en de administrator mappen ook te voorzien van een extra wachtwoord.

Laat wat van je horen

*

css.php